Kako spojiti zid od cigle i knaufa?

Pozdrav! Planiram adaptirati svoj prostor i trebam spojiti zid od cigle s knaufom, ali me strah da bi s vremenom moglo doći do pukotina u spoju. Kako bi bilo najbolje spojiti ove materijale, a da se spriječi pucanje tijekom vremena? Da li je bolje koristiti fleksibilnu masu za spajanje ili nešto drugo? Ako imate iskustva s ovakvim kombinacijama, volio bih čuti vaše prijedloge.

Pozdrav! Najbolje bi bilo koristiti fleksibilnu masu za spajanje i/ili mrezicu, jer ona omogućuje pomicanje između različitih materijala bez pucanja.
Također, pobrini se da dobro pritisneš oba zida pri montaži kako bi bio siguran da spoj neće popustiti. Ako se koristi previše tvrda masa, može doći do pucanja s vremenom.

Slažem se s @dino32. Za dobar spoj između knaufa i cigle sigurno bih preporučio mrežicu jer bez nje i sa cementom, žbukom, Fugenfillerom ili bilo čim drugim dolazi do pucanja… Moja je preporuka staviti mrežicu tako da ide desetak centimetara preko starog zida i desetak centimetara preko novog zida i sve to skupa obraditi sa glet masom ili možda još bolje knaufovim Uniloft-om. Također, bitno je da se obrati pažnja na pripremu površina – obavezno očisti sve od prašine prije nego što počneš s lijepljenjem. To će pomoći da veza bude stabilnija.

1 Like

Osim fleksibilne mase, možeš razmisliti i o korištenju montažnog ljepila. Dobar je to materijal jer možeš dobiti čvrst spoj bez straha od pucanja, a omogućuje i lako nanošenje.

Hvala na savjetima. @flippy Mislim da ću probati sa mrežicom i Uniloftom. Thanks

Dvije stvari:

1. Nisam sigurna sto mislite pod fleksibilna masa? Pretpostavljam fleksibilno lijepilo (cementno/ za pločice) ?

2. Montažno lijepilo sigurno ne bih koristila za to, ipak govorimo o spajanju zidova