Postavljanje knaufa - može li se samostalno?

Šta mislite, može li čovjek bez iskustva sam postavljati knauf? Radi se o nekoliko manjih zidova, od toga bi kroz dva morala ići voda (kupaona), a na jednom bi bila vrata (normalna ili klizna, još ne znam, mali je prostor). Ako to nije preporučljivo, kakve su cijene postavljanja knaufa? Hvala unaprijed na savjetima!

Bez problema, samo ti treba osnovni alat, auto za dovoz ploča i dovoljno prostora za rezanje i slaganje. Radio sam slično prošle godine, nije komplicirano, ali zahtijeva vremena i strpljenja. Definitivno se isplati probati samostalno ako si spreman uložiti trud.

Ako ti je prvi put, svakako pogledaj vodiče online. Knauf.hr ima super materijale za početnike. Ja sam sve naučila iz njihovih uputa, a nisam nikad prije radila na građevini. I samo pazi na detalje kod spojeva i gletanja, tu sam najviše vremena izgubila!

Samo pripazi ako stavljaš vrata i vodu kroz zid, to traži dodatnu preciznost i možda pomoć stručnjaka. Pogotovo za vodu – ako tu nešto krene po zlu, može biti skupo za popraviti. Za vrata bih preporučio klizna, čini mi se praktičnije za mali prostor.